Nieuws

De Utrechtse Fietsvierdaagse is de enige fietsvierdaagse in Nederland waarbij iedere dag een ander thema centraal staat. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 …

Lara hoefde niet lang na te denken toen ze voor een schoolopdracht iets voor een ander moest doen. ,,Ik wist meteen: ik ga fietsen”, vertelt ze. Omdat ze zelf autisme heeft, was het goede doel gauw gevonden. Vorige week fietste Lara maar liefst 1.345 euro bij elkaar voor het AutismeFonds.

Doe mee aan de Trash ‘n Trace Challenge van Brunel! Als we in april 5000 stuks afval registreren, doneert Brunel 1500 euro aan het AutismeFonds. We zijn al op de helft.

Een onvergetelijke ervaring, met een ongelofelijk resultaat. De fietsers hebben ruim 51.000 euro opgehaald!

Succesvolle autism awareness stream

Vandaag vrijdag 2 april, Wereld Autisme Dag, vindt er een charity livestream plaats op www.twitch.tv/dynasty_nl. Het eerste event voor de Autism Awareness Stream is een …

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de Autismeweek plaats. We sluiten de Autismeweek af met de NVA Sponsorfietstocht van Bergum (Friesland) naar Valkenburg (Limburg). Van 1 tot en met 4 april fietsen zo’n 40 deelnemers individueel elk 500 kilometer in vier dagen, om zo samen autisme letterlijk en figuurlijk zichtbaarder te maken.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving?

Autisme en beweging Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 Autisme en Beweging …

Oud-judoka knikkert voor de NVA Oud-judoka en televisiepresentator Dennis van der Geest was 4 maart te zien in het SBS6-programma Marble Mania. Daarin nam hij …

De Tweede Kamer heeft een aantal belangrijke moties aangenomen die de gevolgen van de coronacrisis voor de leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs moeten verzachten. De NVA had hier in een brief aan de Kamerleden op aangedrongen.

Veel mensen camoufleren hun autisme, onder meer in de hoop er zo meer ‘bij te horen’. Dit is echter veel minder onschuldig dan lange tijd werd gedacht, zeker voor vrouwen met autisme. Vijf vragen over dit onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat.