PAWS

PAWS (Parents Autism Workshops & Support) is een trainings- en begeleidingstraject van KNGF Geleidehonden voor ouders/verzorgers van kinderen met een autismespectrumstoornis.

AutismeFonds draagt bij aan PAWS

PAWS (Parents Autism Workshops & Support) is een trainings- en begeleidingstraject van KNGF Geleidehonden voor ouders/verzorgers van kinderen met een autismespectrumstoornis. Via workshops en informatiemateriaal helpt PAWS ouders/verzorgers bij het zoeken naar een geschikte huishond en bij het trainen hiervan. De huishond kan bijvoorbeeld getraind worden om het kind af te leiden van bepaald gedrag. Hierdoor komt het kind vaak veel sneller weer tot rust. 

Steeds meer artsen geven aan dat een buddyhond wellicht kan helpen binnen een gezin en verwijst dan door naar KNGF Geleidehonden. De workshop is ook bekend bij diverse instellingen en belangenorganisaties waar ouders/verzorgers met kinderen met autisme terecht kunnen voor informatie en begeleiding. Er zijn veel ouders/verzorgers die graag willen deelnemen.

Hier dragen wij als AutismeFonds graag aan bij en hebben daarom de helft van de kosten van KNGF Geleidehonden voor een workshop gefinancierd. Mocht je ook willen bijdragen om PAWS-workshop mogelijk te maken, dan kun je aan het AutismeFonds doneren via onze website www.autismefonds.nl.

Zeer uitgebreide informatie en referenties van deelnemers over de PAWS workshop kun je vinden via onderstaande link:

https://geleidehond.nl/onze-hulphonden/buddyhond/workshops/paws-workshop

Deel dit bericht