Hoe uniek ben jij?

Diversiteit binnen het spectrum van autisme

Ken je één iemand met autisme,
dan ken je één iemand met autisme.

Autisme heeft vele uitingsvormen en wij willen eraan werken om stereotype beelden van autisme te vervangen.
Die stereotype beelden zitten mensen met autisme in de weg bij het krijgen van een diagnose, het vinden van werk, het leggen van contacten of het ontvangen van de zorg die zij nodig hebben.

Hieronder vind je alle activiteiten die worden georganiseerd door het hele land.

Landelijke campagne Auticollect

Tijdens de Autismeweek starten we een landelijke collecte om geld in te zamelen voor het AutismeFonds.
Help je mee om geld in te zamelen?

Wie stuur jij een complimentje?

Wie staat er altijd voor je klaar? Wie houdt er rekening mee, dat je autisme hebt? Of wil je iemand met autisme juist een steuntje in de rug geven? Laat de mensen in jouw omgeving weten waarom je ze uniek vindt.
Stuur tijdens de Autismeweek een speciaal ontworpen complimentenkaart per post, mail of What’s app. Je kan het gratis downloaden.
Type event
Regio
Datum
Selecteer een datum

Alle evenementen bekijken

Type event
Regio
Datum
Selecteer een datum
Fysiek evenement

Workshop contact maken en flirten

25 maart 2023
Noord-Brabant
Nieuwe contacten maken kan soms lastig zijn. Want waar ontmoet je iemand? Wat zeg je dan? En hoe zorg je dat je contact houdt? Wat is nou eigenlijk flirten? En hoe doe je dat? Wat kan je beter wel of niet doen of zeggen tijdens een date? Moniek en Josine zijn datingcoach bij UniekDating én communiatiedeskundige. Zij vertellen jou de antwoorden op al deze bovenstaande vragen. Tijd: van 10.30 uur – 12.00 uur. De kosten: 12,50 euro p.p. (te betalen via een betaalverzoek) maximaal 7 personen en minimaal 4 personen. Een week vooraf hoor je of de activiteit doorgaat. De workshop is voor personen met autisme en een licht verstandelijke beperking. De locatie: Torenallee 45 (Het Glasgebouw) 4e verdieping Strijp-S, Eindhoven Wij vinden het leuk als je meedoet! Meld je aan via onderstaande link
Online evenement

Uniek in muziek: het barOKorkest

25 maart 2023
Noord-Brabant
Webinar op zaterdag 25 maart 2023, 19.00-19.30uur, over ons autisme-vriendelijk festival, het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek helemaal oké zijn, en andere dingen die Stichting Gleveris organiseert. Aanmelden: stuur s.v.p. een email naar info@gleveris.nl. Deelname is gratis.
Online evenement

Online kunstveiling

25 maart 2023
Deze online kunstveiling is bedoeld om kunst onder veel meer mensen onder de aandacht te brengen. Daarnaast hopen we bij stichting UNIT Academie een professionaliseringsslag te kunnen maken en geld op te halen voor de aanschaf van fysieke en digitale middelen. Vanaf 20 maart is er een preview en vanaf 25 maart tot en met 2 april kan er geboden worden.
Fysiek evenement

Lezing autisme en puberteit

27 maart 2023
Utrecht
Puberteit, kunt u deze zelf nog herinneren? De puberteit is een levensfase waarin de meeste jongeren snelle en ingrijpende ontwikkelingen doormaken. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders van een kind met autisme zich vaak zorgen maken over de puberteit, met name over de seksuele ontwikkeling. Want wat doe je als je je 5 jaar voelt, maar het lichaam hebt van een 15-jarige? Hoe verloopt de puberteit bij iemand met autisme? Waar moet je op letten en hoe ga je hierover in gesprek? In de week van autisme geven wij twee gratis bijeenkomsten waar we antwoord gaan geven op deze vragen. 27 maart in Houten (20:00- 21:30) 30 maart in Lekkerkerk (20:00-21:30) Schrijf je hieronder in.
Fysiek evenement

Buiten-gewone Wandeling voor Ouders

27 maart 2023
Noord-Brabant
Ouderschap rondom autisme, je bewandelt een buitengewone weg! Laat me één ding voorop stellen: elk gezin met autisme is uniek. Dus verdient elk gezin met autisme unieke en passende oplossingen! Misschien ben je ouder van een kind, of meerdere kinderen met autisme. Wellicht heeft jouw kind meerdere diagnoses. Of zijn jullie nog niet aan een diagnose voor je kind toe, maar vermoed je wel autisme. Wellicht hebben je partner of jijzelf autisme, of vermoed je dat. Of je gezin omvat zowel kinderen met autisme als één of beide ouders met autisme. Wil je met mij sparren over je gezin tijdens een wandeling? Zou je graag andere ouders met autisme in hun gezin ontmoeten? Verlang je naar tips op maat? Dat kan op maandag 27 maart 2023. Ik nodig je uit om in het prachtige natuurgebied bij Oud Meer ten noorden van Eindhoven te komen wandelen. Ik ga met maximaal 8 deelnemers de natuur in om te ervaren dat uniek heel mooi kan zijn! Bijdrage: € 6,- p.p.
Fysiek evenement

Autismesoos Hilversum

27 maart 2023
Noord Holland
Autismesoos Hilversum is een ontmoetingsplek voor volwassenen met autisme. Je kunt er terecht voor een gezellig praatje, spelletje of drankje. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. De soos is elke 4e maandagavond van de maand in Wijkcentrum de Geus vlakbij het station van Hilversum. Tijd: 19.30 – 22.00 uur. Zie voor meer informatie: https://autismesoos.nl
Fysiek evenement

Kennismaking coaching volwassenen – combinatie ASS en HB

27 maart 2023
Noord-Brabant
Online evenement

Minicursus van autisme naar bewustzijn

27 maart 2023
Online evenement

Lezing prof.dr. Sander Begeer Diversiteit binnen het spectrum van autisme

27 maart 2023
Noord Holland
In het kader van het thema van de Autismeweek 2023, “Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum van autisme”, hebben we Prof.dr. Sander Begeer, hoofdonderzoeker en oprichter van het Nederlands Autisme Register, gevraagd een lezing te geven over dit onderwerp. Hij doet dit samen met onze NVA-ambassadeur Jasper Wagteveld. Dit kun je volgen via een livestream op maandag 27 maart van 19.00 – 20.00 uur Meld je hieronder aan.
Online evenement

Start online Bruggenbouwersgroep

27 maart 2023
Autistische volwassenen vragen zich regelmatig af: Hoe doen mensen zonder autisme dat? Omgekeerd vragen mensen zonder autisme zich af hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Autisme Digitaal organiseert daarom een online gespreksgroep die voor de helft bestaat uit mensen met autisme en voor de helft uit mensen zonder autisme. Het doel: ervaringen uitwisselen en elkaar beter leren begrijpen.

Jouw evenement aanmelden

Wil jij of jouw organisatie een activiteit organiseren tijdens de NVA-AutismeWeek van 25 maart tot en met 2 april 2023? Meld deze dan hier aan.

We stellen het op prijs als het onderwerp van je activiteit betrekking heeft op het thema van dit jaar. Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum van autisme.

Voordat je activiteit wordt gepubliceerd op deze pagina, zal deze worden bekeken. Alleen activiteiten voor een groep mensen zijn toegestaan. Zijn er kosten aan verbonden? Vermeld dit dan duidelijk in je tekst. Vergeet niet een leuke afbeelding (JPG of PNG-bestand) bij te voegen om jouw activiteit extra uit te lichten!

Heb je nog een vraag? Stuur dan een mailtje naar info@autismeweek.nl

Contactgegevens

Evenement gegevens

Autismeweek aanmelding evenement test

Contactgegevens

Evenement gegevens

Maximale uploadgrootte: 67.11MB

“Ik ben echt superblij dat de donaties binnenstromen! De reden, dat ik geld wil inzamelen voor het AutismeFonds is dat zowel mijn man als twee zoons ASS hebben.

Ik voel me gesteund door de NVA, doordat de NVA veel informatie verstrekt en ons als ouders steunt door erkenning. Verder volg ik graag webinars, die via o.a. de NVA worden gecommuniceerd.”

Esther

Man en 2 zoons hebben autisme

Doe jij mee met onze landelijke inzamelingactie?

Het AutismeFonds start een landelijke inzamelingscampagne tijdens de Autismeweek. 
Maak nu je eigen digitale collectebus aan en help ons mee!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Autismeweek 2023