Campagne AutiCollect tijdens Autismeweek

Tijdens de Autismeweek zijn we de landelijke campagne AutiCollect gestart. We hebben een prachtig bedrag opgehaald voor het AutismeFonds.

Het AutismeFonds heeft tijdens de Autismeweek de landelijke inzamelingsactie AutiCollect gestart. Iedereen kon een eigen digitale collectebus aanmaken en werd zo collectant van het AutismeFonds.

We wilden zoveel mogelijk digitale collectebussen aanmaken en deze vullen met donaties van vrienden, collega’s en familie. Om zo onze activiteiten voor mensen en hun naasten uit te breiden, onderzoek naar autisme mee te financiëren en onze regio’s te ondersteunen waar lotgenotencontact centraal staat.

Waarom zijn we deze actie gestart?

Een inclusieve samenleving kan de kwaliteit van leven van mensen met autisme ingrijpend verbeteren. Wij zamelen geld in voor een autismevriendelijke samenleving, waarin mensen met autisme volwaardig kunnen meedoen en worden geaccepteerd zoals ze zijn. Iedere euro is nodig om autisme op de kaart te (blijven) zetten!

De eindstand

Uiteindelijk staat er nu ruim 18.500 euro op de teller en zijn we enorm trots op iedereen, die zich op deze geweldige manier heeft ingezet voor het AutismeFonds.

Diversiteit binnen het spectrum van autisme

Tijdens deze inzamelingsactie hebben we verschillende filmpjes gedeeld om het thema van de Autismeweek ‘Hoe uniek ben jij? Diversiteit binnen het spectrum van autisme’ uit te lichten. We stelden daarom vijf mensen met autisme én hun naasten dezelfde vragen. Daarbij hebben we geprobeerd een zo divers mogelijk beeld te geven. We waren afhankelijk van de bereidheid en beschikbaarheid van gevraagde en aangemelde mensen.

Bekijk hieronder ons promofimpje.

We willen Jayden en oma Leontine, Joke en Jan, Gerard en Esther, Milana en vader Bojan en Joep en moeder Marieke hartelijk bedanken voor het delen van jullie verhaal en medewerking aan deze campagne. Ook bedanken we filmmaker Jef Monté, die de vijf duo’s zo mooi in beeld heeft gebracht. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat!

Alle filmpjes kan je hier bekijken.

Deel dit bericht