Kom in actie voor autisme

Ook dit jaar heeft het AutismeFonds een online collecte georganiseerd tijdens de Autismeweek. Met de campagne ‘Kom in actie voor autisme’ werd er geld ingezameld om een LEGO Auti-Doe-Dag te kunnen organiseren.

‘Kom in actie voor autisme’ was het thema van de online collecteweek. Iedereen die het AutismeFonds wilde steunen kon een eigen actie opzetten om geld in te zamelen. Denk aan een statiegeldactie, wandel/fietsactie, bakactie of verjaardagsactie. Er  zijn er uiteindelijk 62 collectebussen aangemaakt en hebben vrienden, familie en collega’s 880 keer een donatie gedaan.

LEGO-Auti-Doe-Dag

Dit jaar was het thema van de Autismeweek ‘De Kunst van het Evenwicht’, want voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening. Het kost vaak grote moeite om op alle levensgebieden – zoals onderwijs, zorg, relaties, werk, wonen en vrije tijd goed te (blijven) functioneren.

Daarom wil het AutismeFonds een Lego Auti-Doe-Dag gaan organiseren voor zowel jong als oud! Een prikkelarme dag voor mensen met autisme en hun naasten. In samenwerking met Dutchbricks zal dit begin 2025 plaatsvinden en wordt het opgehaalde bedrag hieraan besteed.

Welke acties zijn er opgezet?

Julian ging de deuren langs

Julian heeft maar liefst 2160 euro opgehaald. Julian is negen jaar oud en is samen met zijn moeder de deuren langsgegaan met een zelfgemaakte flyer met QR-code. Ook heeft hij een kartonnen collectebus op school gezet om nog meer geld in te zamelen. Wat een geweldige actie!

 

Jan-Jesse fietste 39 km

Op zondag 6 april heeft Jan-Jesse van 14 jaar samen met zijn steunouder 39 km gefietst. Hiervoor is hij in de weken ervoor geld gaan ophalen bij vrienden, familie en ook lokale bedrijven. Hij heeft maar liefst 1155 euro gedoneerd gekregen in zijn online collectebus.

Zijn moeder schreef: Jan-Jesse was heel moe na de fietstocht, maar was heel blij dat het hem is gelukt en heeft een hele leuke middag gehad. Ze droegen zelf gesponsorde T-shirts met ‘fietsen voor autisme’ erop. Wat een prestatie, Jan-Jesse!

 

Linda en haar collega liepen 35 km

Samen met haar collega heeft Linda een wandelsponsortocht georganiseerd en liep maar liefst 35 km. “Familie, vrienden, collega’s, buren en kennissen stonden met hen stil bij het leven met een kind met autisme in het gezin. Het evenwicht dat we voor ons kind met autisme moeten bewaken, maar ook van ons en het gezin”, gaf Linda aan. Met deze mooie actie heeft Linda maar liefst 910 euro ingezameld.

 

Zo zijn er flessen opgehaald en ingeleverd door Teun en zamelde hij 680 euro in. Liepen de Markiezinnen een week lang iedere dag 10.000 stappen en haalden zo 520 euro op. Ook werden er collectebussen aangemaakt en via het sturen van een Whatsapp-je doneerden mensen belangenloos tientallen euro’s.

De eindstand

Inmiddels staat er nu ruim 12.340 euro op de teller en zijn we enorm trots op het behaalde resultaat en de inzet van iedereen! Er staan nog een aantal acties op de planning staan en is dit nog niet de eindstand.

Iedereen bedankt voor jullie geweldige inzet! We gaan aan de slag om een geweldige LEGO Auti-Doe-Dag te organiseren.

 

Deel dit bericht