De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Typisch Matty. Autisme in de ouderenzorg.

Georganiseerd door Petra Doze

Typisch Matty, een film over autisme in de ouderenzorg

Online via Zoom presenteren wij onze film over onze moeder Matty. Zij kreeg op 82 jarige leeftijd de diagnose autisme. Ook begon ze wat te dementeren. Wij gingen op zoek naar een geschikte woonplek voor haar.

De film zal worden ingeleid door Monica, dochter van, loopbaancoach, autismecoach en docent. Na de film zal er ruimte zijn om vragen te stellen via de chat.

Zie onder de Zoomlink met wat instructies.
Meer informatie over de film vind je op www.typischmatty.nl

Tot dan!
Monica en Petra Doze

——————————————–
Zoomlink

Film: Typisch Matty.
Datum: 1 april 2021 van 19.30 tot 20.30 uur

Inloglink Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/82241474264?pwd=SmdTN2RQdk9pNy8rVXd5elZoV1JsQT09

Meeting ID: 822 4147 4264
Wachtwoord: Matty

————————–
Uitleg over Zoom

Als je Zoom nooit eerder hebt gebruikt, neem dan ruim voor de start van het webinar de tijd om alles te installeren. Wanneer je op de bovestaande link voor de Zoom meeting klikt, zal je automatisch worden gevraagd om het programma te installeren. Je kunt Zoom ook installeren door één van deze linkjes te gebruiken:
Windows: https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe
Mac: https://zoom.us/client/latest/Zoom.pkg
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings
iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/id546505307
En natuurlijk vind je Zoom ook in je app store.
Als je Zoom hebt geïnstalleerd, kun je op de link van onze Zoom meeting klikken om binnen te komen. Je kunt ook eerst de Zoom-app openen en vervolgens op ‘Join a meeting’ klikken. Vervolgens vul je het meeting ID (zie hierboven). Je kiest een naam waarmee je in beeld wilt komen. Klik op join. Dan vul je het paswoord in en klik je weer op join. Je komt vervolgens in een wachtkamer uit (waitingroom), van daaruit word je door ons vanzelf binnenlaten.

Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt (door bijvoorbeeld niet op zolder te zitten waar wifi slecht bereik heeft). En schakel zoveel als mogelijk alle andere programma’s uit.

Vind hier meer informatie over dit evenement

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt