De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Online bijeenkomst ‘Autisme & verbinding’

Georganiseerd door Debbie de Munnik van Apanta-ggz

Mensen met Autisme krijgen vaak te maken met vooroordelen die de communicatie met mensen zónder autisme lastig kan maken. Deze avond staat in het teken van ‘verbinding’. We nemen je op een interactieve manier mee in de vooroordelen over Autisme en nodigen organisaties uit de regio uit om te presenteren wat zij kunnen bieden, naast (of los van) de zorg die Apanta biedt.

Daarnaast komt ervaringsdeskundige Tatjana aan het woord: zij kreeg op latere leeftijd de diagnose ASS en vertelt je met welke vooroordelen zij te maken had en welke ze nog steeds tegenkomt. Tatjana zet zich op diverse manieren in om autisme positief in beeld te brengen omdat ze “het negatieve er vanaf wil halen”. Haar verhaal zal veel herkenning oproepen bij mensen met (vermoedelijk) Autisme. Ook kan het helpend zijn voor naasten: doordat je je verdiept in Autisme, worden vooroordelen ontkracht en leer je beter te kijken naar de unieke persoon achter de diagnose. Door Autisme beter te begrijpen, kom je meer met elkaar in ‘verbinding’.

—–

Apanta vindt het belangrijk om mee te helpen aan de destigmatisering van stoornissen zoals Autisme. Tijdens de Nationale Autismeweek organiseren we daarom weer diverse bijeenkomsten. Net als vorig jaar vinden ze wegens corona, digitaal plaats. De activiteiten in de Autismeweek zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk.

Meer info & aanmelden via www.apanta-ggz.nl/autismeweek

Vind hier meer informatie over dit evenement

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt