De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Had ik dit maar eerder geweten!!!

Georganiseerd door Kirsten van Lierop van JIJ & Gezondheid

Nieuw in Nederland: het Safe and Sound Protocol. Een muziektherapie maar dan net even anders, therapie die voor significante veranderingen in het brein en lichaam zorgt. Zoiets simpels, maar zo doeltreffend hebben we uit eigen ervaring ondervonden. In dit protocol luisten we totaal 5 uur naar bewerkte en gefilterde muziek met een hoofdtelefoon.

Het doel van de therapie is dat het zenuwstelsel tot rust komt en het kind/ volwassene meer veiligheid ervaart in zijn eigen lijf. Hierdoor kunnen prikkels en emoties beter worden gereguleerd en kan sociaal contact makkelijker worden. Al met al een betere emotionele balans, meer veerkracht en verminderde gevoeligheid. Ervaringen bij kinderen en volwassenen met autisme zijn zeer positief.

Een ander onderdeel is het Focus Systeem, met als doel de hersen- en lichaamsfunctie verbeteren door multisensorische input. Net als bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen met lichaamsbeweging, zijn we in staat om op elke leeftijd ons brein te trainen. Hierdoor wordt het ontwikkel- en leervermogen van kinderen, tieners en volwassenen positief beïnvloedt. Er zijn verschillende modules. Denk hierbij aan kalmeren, verbetering in sensorische integratie/ motoriek, aandacht/ concentratie, lezen/ luisteren en optimaal presteren.

Kirsten en Roos zijn twee enthousiaste therapeuten, moeders en ervaringsdeskundigen die je in dit webinar alles gaan vertellen over deze twee bijzondere therapieën. Nog zo onbekend, terwijl deze voor veel kinderen en ouders heel waardevol zou kunnen zijn.

Heb jij hier letterlijk en figuurlijk wel oren naar? Kom dan donderdagavond van 20:00-21:30 naar ons verhaal luisteren!

Stuur een mail naar: info@jijengezondheid.nl. Hiermee ben je aangemeld voor het evenement. Op de dag zelf ontvang je een link naar het webinar.

Tot dan!

Roos & Kirsten

Vind hier meer informatie over dit evenement

Locatie

  • Online

Data & tijden

  • Don – 01 April, Don – 08 April
  • 20:00 t/m 21:30

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt