Op 4 april verwelkomen wij professionals, mensen met autisme, en hun naasten op het Autisme Symposium in Oostzaan.

Hoe ga je om met je eigen lichaam en hoe zorg je hier goed voor? Dit zijn twee thema’s die vooral in je vroege jeugd onder druk staan wanneer je autisme hebt. Tijdens ons symposium duiken we dieper in de oorzaken en gevolgen, maar nog belangrijker, wat je ermee kunt doen. Hiervoor hebben we 2 specialisten in hun vakgebied uitgenodigd.

De Belgische diëtiste Vicky de Beule werkt dagelijks met kieskeurige eters en kinderen met eetstoornissen zoals ARFID. Ze heeft ook een boek geschreven en de ‘Proeftoren’ ontwikkeld, waardoor proeven weer veilig en leuk wordt. Heb je te maken met een ‘moeilijke eter’ in huis? Weigert jouw kind standvastig om fruit of groenten te proeven? Lijdt de familiemaaltijd vaak tot een echte tafelstrijd, compleet met tranen en tirades? Of wil je simpelweg voorkomen dat het zover komt? Vicky deelt verhelderende inzichten die je niet wilt missen. Deze lezing gaat verder dan alleen het begrijpen van het gedrag; het biedt belangrijke handvatten voor een effectieve, maar vooral liefdevolle omgang, met kieskeurige eters, eetproblemen en stoornissen.

Carla van Wensen heeft een brede achtergrond op het gebied van bewegen en primitieve reflexen. Ze is tevens trainer en auteur op het gebied van lichaamsgericht werken. Ontdek de kracht van kijken naar bewegingen, luisteren naar lichaamstaal en vertrouwen op wat spieren ons vertellen. Het is een geweldige manier om zowel fysieke als emotionele aspecten te ontrafelen, zonder de noodzaak van woorden. Het lichaam vertelt het verhaal op een unieke manier. Vaak spelen meerdere factoren een rol, en dat is precies wat Carla met je willen delen.

Aansluitend voeren we een panelgesprek met beide sprekers, waarbij Sanne van Zonneveld en Pascal van IJzendoorn ook aansluiten om vanuit het cliëntenperspectief mee te denken. Samen zullen zij hun recente inzichten met je delen. Sanne staat bekend om haar informatieve video’s en blogs die zij deelt via haar website “Een Beetje Bijzonder”. Pascal, auteur van het boek “Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist”, zet zich in de breedste zin in voor mensen met autisme en hun naasten.

Belangrijke informatie
Wanneer: donderdag 4 april 2024
Waar: Kunstgreep Oostzaan, Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan (Gratis parkeren en makkelijk bereikbaar met OV, bus 111)
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur (exacte blokkenschema volgt later)
Kosten: € 7,50 incl. koffie/thee (Bevind jij je in een situatie van minimale financiële middelen, mail ons)

Aanmelden kan via: https://autismesteunpuntnh.nl/oostzaan/