Open dag bij Jados Nijmegen

NIJMEGEN – Jados Nijmegen organiseert in het kader van de Autismeweek een open dag. Jados is een organisatie die mensen met autisme begeleidt die extra hulp kunnen gebruiken bij studie, werk of zelfstandig wonen. Tijdens de open dag vertellen medewerkers meer over de organisatie en hun kijk op autisme. Heeft u interesse? Kom gerust langs op de Tooropstraat 20 in Nijmegen!

Open dag

De open dag is vrijdag 5 april 14.00 – 17.00 uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op een woonlocatie en zo meer te weten komen over Jados. Onze woonbegeleiders, ambulant begeleiders en jobcoaches gaan graag in gesprek over hoe het is om te wonen bij Jados Nijmegen of begeleid te worden bij werk of studie. Ben je op zoek naar begeleiding, wil je graag werken bij Jados óf ben je een verwijzer en wil je Jados wat beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom! Ben je om een andere reden nieuwsgierig naar Jados? Ook dan zien je graag verschijnen op onze woonlocatie in de Tooropstraat!

Over Jados

Het verhaal van Jados begint bij het openen van het eerste (studenten)huis in Nijmegen in 2009. Inmiddels biedt Jados een breed aanbod aan ondersteuning in vele gemeenten door heel Nederland. Jados biedt ondersteuning aan mensen met autisme bij wonen, studeren en werken. In de begeleiding richt Jados zich op niet alleen op autisme, maar op héél de persoon met zijn of haar levensgeschiedenis. Meer informatie is te vinden op www.jados.nl.

Autismeweek – De kunst van het evenwicht

Jaarlijks organiseren de Nederlands Vereniging voor Autisme (NVA) en het Autismefonds de Autismeweek, om aandacht te vragen voor autisme. Dit jaar is het thema “De kunst van het evenwicht”. Voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening. Het kost ze vaak grote moeite om op alle levensgebieden – zoals onderwijs, zorg, relaties, werk, wonen en vrije tijd goed te (blijven) functioneren. Soms kunnen kleine veranderingen er al toe leiden dat mensen met autisme langdurig vastlopen. Gaat het op één van de belangrijke levensgebieden even minder goed, dan heeft dit vaak verregaande gevolgen voor de andere levensgebieden. De kunst is dan om te voorkomen dat de balans blijvend verstoord raakt – de kunst van het evenwicht.