Op zaterdag 6 april 2024 organiseren wij een kennis en ontmoetingsdag in de bibliotheek in Oldenzaal (in den Vijfhoek 75, 7571 DV Oldenzaal).
’s Ochtends om 10.00 uur is er een lezing over ‘Autisme in balans’ door André Jansen. André Jansen is vrijwilliger bij de NVA Oldenzaal.
Hij staat mensen te woord tijdens de inloopspreekuren en begeleidt de gespreksgroep voor volwassenen met ASS op de maandagavond.
André heeft de middelbare Hotelvakschool gevolgd en heeft het diploma HBO-IW (inrichtingswerk). Hij heeft meerdere banen gehad en toch liep hij telkens vast, zowel met werk als privé. In 2007 kreeg hij zijn diagnose autisme, veel puzzelstukjes vielen voor hem op zijn plek.
André steekt met veel plezier zijn energie in uiteenlopende literatuur over autisme en geeft steeds vaker lezingen over autisme. Hij combineert kennis met zijn eigen ervaringen en deelt dit graag met anderen.

’s Middags om 13.30 uur kijken we gezamenlijk naar de documentaire ‘Inside Aut’.
Isabelle Renate La Poutré is documentaire maakster. Zij neemt ons mee in haar zoektocht. Zij probeert antwoord te krijgen op de vraag: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ In de documentaire komen ook een aantal deskundigen op het gebied van ASS aan het woord.

Nadien is er gelegenheid om samen na te spreken over de documentaire.