Naar de bios niet altijd vanzelfsprekend!

Nee. Voor sommige mensen is het best wel eens lastig. Zo was er bijvoorbeeld een jongere , die zelfs al tien jaar niet geweest was. Waar anderen het ervaren als een ontspannen uitje, zijn er ook bezoekers die een bezoek door allerlei prikkels als vermoeiend ervaren. Voor iedereen is dit vervolgens weer verschillend. Ieder mens is immers uniek.

Toch wil Pathé Stappegoor op 31 maart om 10.00 uur proberen een prikkelarme filmochtend te organiseren. Voor zover dat kan natuurlijk. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met programmering in de ochtend buiten de reguliere planning om. Ook wordt er gratis een croissant met koffie, thee of jus , d’orange aangeboden; dit voorkomt drukte in de zogenaamde horeca-straat. Er wordt vooraf geen reclame aangeboden, de film keuze is laagdrempelig en breed toegankelijk, er zijn minder flits effecten en het geluid staat zachter en het licht wordt gedimd.
Tot slot worden bezoekers gevraagd rustig en rij voor rij te vertrekken, eventueel via de aparte lift ingang. De film wordt, zoals intussen gebruikelijk is, zonder pauze aangeboden. De film wordt aangeboden tegen een aantrekkelijke entreeprijs met voldoende ruimte in de zaal.

Met deze aanpassingen hoopt Pathé Stappegoor toch een leuke filmbeleving te kunnen bieden. ‘We hopen dat dat we de bezoekers zo een leuke start van hun Paaszondag kunnen bieden ‘ aldus Rob van Pathé Stappegoor. Samen met het organiserend comite selecteerde hij de komische dramafilm Scrapper:

‘Georgie woont alleen sinds haar moeder Vicky stierf. Ze steelt fietsen om eten te betalen en doet bij de sociale dienst alsof ze bij haar oom woont. Alleen haar beste en enige vriend, Ali, kent de waarheid. Georgie gelooft dat ze zich een weg baant door de stadia van rouw, maar Ali, die opmerkt dat ze weigert haar huis op welke manier dan ook te laten veranderen ten opzichte van hoe haar moeder het achterliet, zegt van niet. Georgie troost zichzelf door een video te bekijken die ze op haar telefoon heeft opgenomen, waarin zij en haar moeder samen spelen. Op een dag staat Jason voor de deur, haar vader die ze nooit gekend heeft…’

De film won diverse prijzen en wordt getypeerd als een vrolijk, fantasierijk, origineel en levendig verhaal.

Deze ochtend komt overigens tot stand ism Zorgbelang, RIBW, Brabant Maatjes, NVA, AIC en Basco Design.

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de site:

https://www.pathe.nl/bioscoop/tilburgstappegoor

Graag tot 31 maart bij Pathé Stappegoor!