Schrijver en dichter Erik Jan Harmens geeft op woensdag 3 april een lezing over het thema De Kunst van het Evenwicht. Hij kreeg zijn diagnose pas op zijn vijftigste.

Erik Jan Harmens publiceerde meerdere romans en dichtbundels. In 2017 verscheen Pauwl, een roman over een volwassen man met autisme. Ook publiceerde hij zes dichtbundels. In februari 2023 verscheen De man die blauw werd: intense, kraakheldere poëzie over niet in groepen kunnen verkeren, maar er ook niet door willen worden uitgestoten. Over de diagnose autismespectrumstoornis krijgen op je vijftigste, en hoe dan verder.

Harmens maakte twee podcasts over hoe het is om te leven zonder roes: Onverdoofd en Nuchter. In NRC Handelsblad publiceerde hij een serie essays over zijn autismediagnose.

Programma
19.00 – 19.05 uur Julian Harmens, de zoon van Erik Jan Harmens, draagt een gedicht voor. Julian kreeg zijn diagnose autisme op jonge leeftijd en is ook dichter
19.05 – 19.30 uur lezing Erik Jan Harmens
19.30 – 19.55 uur Interactie over het thema met het publiek
19.55 – 20.00 uur Vader en zoon Harmens dragen gezamenlijk een gedicht voor
20.00 – 21.00 uur Hapje en drankje in het museumcafé van museum Speelklok

Aanmelden
De lezing is gratis toegankelijk en vindt van 19.00 tot 20.00 uur plaats in museum Speelklok in Utrecht. Museum Speelklok ligt in het hartje van de binnenstad van Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal, aan de Steenweg 6. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De lezing is ook online te volgen, daar is nog volop plek.
Je kunt je voor beide varianten aanmelden via autisme.nl (maximaal 2 kaarten per persoon voor de fysieke lezing).