Op 5 april bestaat het AIC (Autisme Informatie Centrum) Roosendaal van de NVA (Nederlandse Vereniging Autisme) 10 jaar en dat gaan we o.a. vieren door het vertonen van de docufilm ‘Inside Aut’ bij C-Cinema in Roosendaal.

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: “Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?” Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen. In de documentaire ‘Inside Aut’ gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.

Wij (de vrijwilligers van AIC Roosendaal) zullen hieraan voorafgaand en na de film ook aanwezig zijn met onze informatiestand.
De film wordt vertoond op vrijdag 5 april om 16.00 uur bij City Bioscoop Roosendaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via C-Cinema https://www.c-cinema.nl/films/inside-aut