De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

online vertoning The Reason I Jump (docu)

Georganiseerd door Petra Letteboer van De Balie / Cherry Pickers Filmdistributie

Een exclusieve online screening van de documentaire The Reason I Jump die dit najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Gebaseerd op de bestseller “Waarom ik soms op een neer spring” van de Japanse Naoki Higashida, waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. De bekroonde filmmaker Jerry Rothwell gebruikt de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden.

Met een voorgesprek Hans van Balkom, hoogleraar Ondersteunende Communicatie voor mensen met een meervoudige beperking en oprichter van Stichting Milo en Eric Riegen, directeur van Mentech Innovation, een organisatie gericht op mensen met onbegrepen gedrag een stem te geven.

Vind hier meer informatie over dit evenement

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt