De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

“Mijn naam is…”

Georganiseerd door Petra Doze van Vanuit autisme bekeken (VAB), Pilot Levensloopbegeleiding

Pilot Levensloopbegeleiding VAB
De pilot Levensloopbegeleiding is georganiseerd om zo veel als mogelijk recht te doen aan de wens om levensloopbegeleiding te bieden die aansluit bij de leefwereld van mensen met autisme. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Carrousel
We hebben drie deelnemers aan de pilot Levensloopbegeleiding VAB gevraagd zelf hun verhaal op papier te zetten. In break-out rooms vertellen zij tijdens het evenement over hun leven met autisme. Na ieder verhaal is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Als je je inschrijft voor het evenement, krijg je alle drie de verhalen te horen, als in een carrousel.

Schrijf je in via de link onderaan de pagina.

Vind hier meer informatie over dit evenement

Locatie

  • online
  • via Zoom

Data & tijden

  • Din – 30 Maart
  • 16:00 t/m 17:30

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt