De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Webinar autisme bij het jonge kind

Georganiseerd door Els Neele van Davis Autisme Nederland

Webinar autisme bij het jonge kind en het Davis Stepping Stones programma
Tijdens deze webinar leer je meer over autisme bij jonge kinderen en de ontwikkeling van het jonge kind. Veel kinderen met autisme lukt het niet om belangrijke stappen in hun ontwikkeling te zetten en zijn daardoor bijvoorbeeld minder zelfstandig dan leeftijdsgenoten.
Daarnaast zijn overweldiging en overprikkeling voor veel kinderen en hun ouders een bekend probleem, met veel stress en soms zelfs woedeaanvallen als gevolg.

Tijdens de webinar krijg je inzicht in de belevingswereld van je kind en waarom deze anders is dan die van veel andere kinderen.

Daarnaast wordt er tijdens de webinar meer verteld over de Davis® Stepping Stones.

Wat is Davis Stepping Stones?
Davis Stepping Stones is ontwikkeld om jou en jouw kind te ondersteunen om stappen te zetten in de ontwikkeling. Het programma is ontwikkeld door Ron Davis. Ron heeft zelf autisme en was als jong kind non-verbaal. Hij heeft een programma ontwikkeld vanuit zijn eigen ervaring en hoe hij zelf als kind ondersteund had willen worden.

Tijdens een programma leer je hoe je jouw kind kan helpen om minder meltdowns te hebben en leert je kind spelenderwijs beter begrijpen hoe de wereld om hem heen werkt.

Het Stepping Stones programma kan één op één doorlopen worden met een Davis autisme counselor of via een online workshop voor ouders. Tijdens de workshop volg je wekelijks een sessie van twee uur gedurende drie maanden, na elke sessie kan je weer een stukje van het programma met je kind doorlopen.

Wil je weten of dit programma iets voor jou en jouw kind is? Schrijf je dan nu in voor het webinar: https://vereniging-voor-davis-counselors.webinargeek.com/en-davis-stepping-stones-programma

Vind hier meer informatie over dit evenement

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt