De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Dé “Hoe teken je…” challenge

Georganiseerd door Mieke de Gunst van Tekenen & Autisme

Dé challenge waarin je heel veel nieuwe symbolen leert tekenen zodat je altijd inspiratie hebt als je bv. de dagplanning voor een kind met autisme wilt tekenen.

Doe mee en ontdek hoe simpel het eigenlijk is om zelf tekeningen te maken om te gebruiken in de communicatie met kinderen met autisme. Om op een leuke én effectieve manier uit te kunnen leggen wat er gaat gebeuren. Zo creëer je overzicht en geef je een kind duidelijkheid over de situatie.

De challenge is van 30 maart t/m 2 april. Online & gratis!

Vind hier meer informatie over dit evenement

Locatie

  • online
  • 2496LM ‘s-gravenhage

Data & tijden

  • Din – 30 Maart, Woe – 31 Maart, Don – 01 April, Vri – 02 April
  • t/m
  • Tijdstip varieert per dag

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt