Pathé en Hidden Disabilities Sunflower omarmen samen Wereld Autismedag op zondag 2 april.
Mensen met autisme kunnen op zondag 2 april a.s. deelnemen aan een Autismetour bij Pathé Ede en Pathé City in Amsterdam. Samen met een Manager van Pathé en een afgevaardigde van Hidden Disabilities Sunflower worden alle stappen van een bioscoopbezoek doorgelopen. Van het kopen van een ticket en parkeren tot het kopen van een hapje en een drankje en het vinden van de bioscoopzaal en -stoel.
Ook wordt er een kijkje gegeven achter de schermen met een bezoek aan de filmprojectie ruimtes, een blik achter het Eten & Drinken buffet om te zien hoe de popcorn wordt geschept en het bijwonen van de briefing die medewerkers aan het begin van hun dienst krijgen.
Pathé vindt het belangrijk dat haar bioscopen toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht achtergrond, inkomen, leeftijd of beperking. Dus ook voor mensen die het wellicht spannender vinden om naar een bioscoop te gaan. Met de Autisme Tour hopen Pathé en Hidden Disablities Sunflower op een laagdrempelige wijze mensen met autisme alle contactpunten in een bioscoopbezoek te laten ervaren. Zodat zij zich bekender, prettiger en veiliger voelen tijdens een bioscoopbezoek en daarmee hopelijk daardoor vaker en met meer plezier kunnen genieten van een bioscoopuitje.
Uiteraard wordt de tour afgesloten met een film en een hapje en drankje. Deelname is kosteloos. Er zijn 25 plekken per tour beschikbaar. De plaatsen worden verdeeld op volgorde van aanmelding. Minimum leeftijd is 16 jaar.
De tour start om 13:00 uur en duurt ongeveer een uur. Er is ruimte voor vragen. Om 14:30 uur start de film Dungeons & Dragons. Meer informatie ontvang je later.
Programma
· 12:45-13:00 uur Inloop
· 13:00 uur: Start Tour
· 14:00-14:15 uur: Korte pauze
· 14:15 uur: Start voorprogramma film
· 14:30 uur: Start film
· 16:00 uur Einde, uitdelen certificaat
Heb jij autisme, en lijkt het je leuk om een kijkje achter de schermen te nemen bij Pathé?