De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Online workshop runningtherapie

Georganiseerd door Robert Heusinkveld van Dokter Bosman

Een leuke, interactieve en ervaringsgerichte workshop waarbij je kennis maakt met runningtherapie!

We gaan iets vertellen over hoe beweging een positieve bijdrage levert aan je mentale en fysieke gezondheid. Zo komt uit onderzoek dat dat hardlopen helpt bij het verminderen van somberheid, depressieve klachten, slaapproblemen en angstklachten. Tijdens het hardlopen worden stoffen zoals endorfine aangemaakt, die een stressverlagend effect hebben en zorgen voor een prettig gevoel. Daarnaast heeft het behalen van gestelde doelen, bijvoorbeeld een half uur lopen, een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Het hardlopen in een groep zorgt ook voor sociale contacten, waardoor je ook op dit vlak je vaardigheden kunt verbeteren.

Tijdens de online workshop leggen we uit waarom runningtherapie ook kan helpen bij autisme. Ook zullen we samen enkele oefeningen doen om het zelf te ervaren. Hierbij ben je uiteraard vrij om je camera uit te doen!

Vind hier meer informatie over dit evenement

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt