De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

LOCK DOWN ART

Georganiseerd door Gemma van Grinsven van UNIT Academie

Expositie Lockdown Art UNITed
Een Expositie in Passage de Molenpoort in Nijmegen (naast de UNIT Winkel)
Het UNIT Atelier is een unieke kunstorganisatie in Nijmegen. Van opleiding via atelier naar autonome kunstspeler in de stad. Het uitzonderlijke aan de UNIT zit hem vooral in de mensen. Bij de UNIT werken mensen met ongekende beeldende vermogens. De deelnemers liepen vast in de samenleving, maar wisten binnen de UNIT een plek te vinden die bij hun past en waar ze zich verder konden en kunnen ontwikkelen.
Het UNIT Atelier werkt op basis van een participatiemodel vanuit het individu dat niet van buitenaf wordt gestuurd.
Het Atelier, als onderdeel van Stichting UNIT Academie, wil nu haar kracht richten op de stad Nijmegen en wil de rijke historie van de stad gebruiken als inspiratie voor de eigen kunst.

Tijdens de lockdown, vanaf maart 2020, wilde het UNIT Atelier dat deelnemers en medewerkers met elkaar in contact bleven en dat iedereen aan het werk kon blijven. Al snel kwam het idee naar boven om gezamenlijk en toch apart van elkaar te kunnen blijven werken, dat wil zeggen: Met z’n allen werken aan één kunstwerk. Zodoende kreeg iedere deelnemer een klein houten paneeltje (±10x10cm) en een fotootje (van 3 x 3 cm) met de opdracht het fotootje
na te schilderen zonder het uiteindelijke resultaat al te weten. Een aantal kenmerkende en iconische plekken in Nijmegen zijn hiervoor geselecteerd en hebben als kunstwerk een nieuw gezicht gekregen.
Deze expositie laat u de kracht en verrassing zien dat verschillende schilderstijlen wel degelijk tot één uniek werk kunnen leiden.

Deze werken zijn allemaal te koop en de gehele opbrengst wordt gebruikt voor aanschaf nieuwe materialen voor het UNIT Atelier.
Elk afzonderlijk kunstwerk is gemaakt door ± 20 verschillende deelnemers en werknemers van het UNIT Atelier.
Bent u geïnteresseerd loop dan binnen bij de UNIT Winkel of mail met info@unitacademie.nl of bel naar 0617544175

De kunstwerken zijn te bewonderen door de ramen van een leegstaand pand naast de UNIT Winkel in Passage Molenpoort 37 te Nijmegen, dus helemaal Corona-proof.
Meer informatie over stichting UNIT Academie, die zich inzet voor jongeren met beeldend talent, een normale tot hoge intelligentie en een vorm van autisme of aanverwante problematiek vindt u op : www.unitacademie.nl

Deze gezamenlijke kunstwerken kunnen ook in opdracht gemaakt worden. U levert een foto en wij maken het in uw gewenste maat na met ongeveer 20 kunstenaars.

Vind hier meer informatie over dit evenement

Locatie

  • Molenpoortpassage 37 Nijmegen
  • 6511 HS Nijmegen

Data & tijden

  • Zat – 20 Maart, Zon – 21 Maart, Maa – 22 Maart, Din – 23 Maart, Woe – 24 Maart, Don – 25 Maart, Vri – 26 Maart, Zat – 27 Maart, Zon – 28 Maart, Maa – 29 Maart, Din – 30 Maart, Woe – 31 Maart, Don – 01 April, Vri – 02 April, Zat – 03 April, Zon – 04 April, Maa – 05 April, Din – 06 April, Woe – 07 April, Don – 08 April, Vri – 09 April, Zat – 10 April, Zon – 11 April
  • 10:00 t/m 20:00

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt