De NVA organiseert de jaarlijkse Autismeweek

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) organiseert jaarlijks de Autismeweek rond Wereld Autismedag 2 april.

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats. Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling of fietsen, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

 

Let op: Inschrijven voor een evenement kan via de organisator per mail of klik op: Vind hier meer informatie over dit evenement

⇐ Terug naar evenementen

Papageno Kunst Ommetje

Georganiseerd door Ingrid Peters van Papageno

Het Papageno Kunst Ommetje is een kunstwandeling door Laren waar achter de ramen van twaalf bekende locaties, zoals Singer Laren en het Rosa Spier Huis de kunst van de jongeren uit het Papageno Huis te bewonderen is.
Het Papageno Kunst Ommetje is tot 30 april te lopen. De routekaart met interessante feitjes over de kunstenaars is gratis te downloaden op www.papageno.nl/shop/kunst.

In het Papageno Huis vinden diverse vormen van dagbesteding plaats en één daarvan is schilderen. Sommige jongeren schilderen al jaren, anderen hebben sinds kort de smaak te pakken. Professionals begeleiden de jongeren om zich verder te ontwikkelen. Soms door nieuwe technieken uit te proberen, soms door meer effect tot stand te brengen of bijvoorbeeld diepte te creëren. Ontdekken, oefenen, leren van en met elkaar. Vele witte doeken zijn de afgelopen maanden omgetoverd in prachtige kunstwerken.

Een deel van deze kunstwerken is geselecteerd voor het Papageno Kunst Ommetje. Dankzij de fantastische medewerking van ondernemers en andere culturele organisaties heeft Papageno een expositie kunnen maken die coronaproof is en ook nog eens zorgt voor beweging!

Het Kunst Ommetje is gestart op 27 maart, de eerste dag van de NVA Autisme week.

Vind hier meer informatie over dit evenement

Locatie

  • Naarderstraat 77
  • Laren

Data & tijden

  • Zat – 27 Maart, Zon – 28 Maart, Maa – 29 Maart, Din – 30 Maart, Woe – 31 Maart, Don – 01 April, Vri – 02 April, Zat – 03 April, Zon – 04 April, Maa – 05 April, Din – 06 April, Woe – 07 April, Don – 08 April, Vri – 09 April, Zat – 10 April, Zon – 11 April
  • 09:00 t/m 19:00

Jouw evenement ook op deze site? Vul dan het onderstaande formulier in.

Autismeweek
  • Persoonlijke gegevens
  • Evenement gegevens

Vragen en/of opmerkingen?

Nederlandse Vereniging voor Autisme
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt