Online NAR-symposium Autisme en beweging

Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 plaats met als thema ‘bewegen’. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds. Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur. 

Autisme en beweging

Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 Autisme en Beweging plaats met als thema ‘bewegen’. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds. Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur. 

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

Erik Scherder

Eén van de sprekers van het NAR-symposium is VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onder meer bekend van de populaire Ommetjes-app. Hij weet alles van de gezondheidsaspecten van beweging en kan hier op een leuke en toegankelijke manier over vertellen. Uiteraard zal Scherder tijdens het symposium ook ingaan op de invloed van bewegen voor mensen met autisme.

Daarnaast zal een aantal NAR-onderzoekers vertellen over hun lopende studies. Deze onderzoeken hebben allemaal als doel om de levens van mensen met autisme te verbeteren. In dit symposium gaan we dus lekker de diepte in!

Programma

Het NAR-symposium 2021 zal worden geopend door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU. Dit is het programma:

Let op: de exacte volgorde van de sprekers staat op dit moment nog niet vast. Hou in het definitieve programma de exacte begintijden in de gaten. Je kunt het namelijk niet terugkijken, net als bij een fysiek symposium!

Kaarten kopen

Voor NAR-deelnemers is het symposium gratis. Zij ontvangen een kortingscode per mail. Wil je gaan deelnemen aan onderzoek van het Nederlands Autisme Register? Dan vind je meer informatie op nederlandsautismeregister.nl

Als NVA-lid krijg je maar liefst 70 procent korting. Zij ontvangen per mail een kortingscode en betalen dan geen 25 euro, maar slechts € 7,50. Het loont dus de moeite om lid te worden. Kijk hier welke voordelen dat nog meer biedt.

LET OP: Nadat je op ‘Tickets’ hebt geklikt, kom je in een nieuw scherm. Linksboven staat in blauwe lettertjes ‘Promotiecode invoeren’. Als je daarop klikt, voer je de code in, klik je rechts op ‘Toepassen’ en vervolgens op de oranje button ‘Bestellen’ en ontvang je de korting. Kaarten zijn tot en met woensdag 24 maart 17.00 uur verkrijgbaar!

KAARTEN KOPEN

NVA Autismeweek

Het NAR-symposium is onderdeel van de NVA Autismeweek 2021. De Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert deze week elk jaar rond 2 april, Wereld Autismedag. De NVA Autismeweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april.

Het NAR-symposium vindt dit jaar online plaats.

Deel dit bericht